Kurš video mikrofons jums ir vispiemērotākis – RØDE VideoMic Salīdzinājums

RØDE VideoMic ir ideāli kameras mikrofoni plašam filmu veidošanas aplikāciju klāstam. Bet, ja esat filmu veidotājs, pastāv liela iespēja, ka esat saskāries ar uzdevumu izlemt, kurš no tiem ir vispiemērotākais jūsu darbam. Tālāk mēs skatīsimies uz VideoMic klāstu, izskaidrojot, kas ir katrs mikrofons, kādas ir to īpašības un kāpēc daži mikrofoni var būt jums piemēroti.

Piezīme par visām VideoMic kopīgajām funkcijām

Ir vērts atzīmēt, ka visiem RØDE VideoMic ir kopīgas iezīmes. Pirmkārt, tiem visiem ir profesionāla līmeņa Rycote Lyre trieciena stiprinājums, lai samazinātu troksni. Rycote Lyre konstrukcija sastāv no termoplastikas, un tā ir daudz efektīvāka, samazinot nevēlamas vibrācijas un troksni, nekā standarta elastīgās suspensijas. Visiem mikrofoniem ir standarta piederumi, piemēram, kabeļi un augstas kvalitātes vējstikli ierakstīšanai mazāk nekā ideālā vidē. Un visi VideoMic ir būvēti, izmantojot visaugstākās kvalitātes komponentus.

Līdz ar to aplūkosim, kas padara katru unikālu un kāpēc jūs izvēlētos vienu virs otras.

VideoMicro

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

VideoMicro ir perfekts mikrofons vlogeriem, filmu veidotājiem, kas filmē kustībā, ceļojumu videogrāfiem – ikviens meklē kompaktu, vieglu mikrofonu, kas ievērojami pacels viņu skaņu virs tā, ko nodrošina lielākā daļa kameru. Tas ir ideāls kompanjons maziem DLSR, kompaktām kamerām kā GoPro vai viedtālruņiem. Cardioid polārais paterns arī padara VideoMicro par labu variantu filmu veidotājiem, kuri meklē lētu mikrofonu, kas nodrošina atvērtāku, mazāk virzītu skaņu. Lielākajai daļai video mikrofonu ir super vai hiper-cardioid polārais paterns, tāpēc VideoMicro ir noderīgs papildinājums jebkurai piederumu somai.

Rode VideoMicro

VideoMic GO

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

VideoMic GO ir arī lieliska izvēle vlogeriem, filmu veidotājiem, kas filmē kustībā vai ikvienam, kas meklē vienkāršu, kompaktu kameras mikrofonu. Tad kāpēc izvēlēties VideoMic Go virs VideoMicro? Galvenā atšķirība ir super cardioid polārais paterns, kas ir vairāk ideāls dialogu ierakstīšanai un citām situācijām, kurās vajadzīgs izolēt savu skaņas avotu no traucējošiem fona trokšņiem. Tā kā VideoMic GO ir garāks un nedaudz smagāks, tas var būt masīvs uz dažām mazākām kamerām vai viedtālruņiem, tāpēc, ja filmējat šajos formātos, izvēlaties Micro. VideoMic šaurākais ieraksta virziens padara to piemērotāku lietošanai ar boompole vai balss pārrakstam mājās, padarot to par ļoti daudzpusīgu mikrofonu savā cenas kategorijā.

Rode VideoMic Go

VideoMic

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

VideoMic ir lieliska izvēle filmu veidotājiem, kuriem patīk VideoMic GO kompaktais izmērs, bet kuri meklē vairāk opciju. Ja VideoMic GO ir veidots, paturot prātā vienkāršību, VideoMic pastiprinājuma bloks un high-pass filtrs nodrošina lielāku elastību, veicot ierakstīšanu. Ja filmējat tikai telpās, kas atrodas stabilā akustiskajā vidē, šīs kontroles var nebūt īpaši noderīgas. Bet, ja jūs bieži filmējat ārā, kur satiksmes vai vēja troksnis var izbojāt jūsu ierakstus, high-pass filtrs būs parocīgs; vai arī, ja bieži ierakstīsiet skaļā vidē, pastiprinājuma bloks būs ļoti noderīgs. Šīm funkcijām ir nepieciešams vairāk voltu, nekā var nodrošināt kontakta strāvas padeve, tāpēc ir nepieciešams 9V akumulators. Trūkumi? Smagāks mikrofons (171 g pret 73 g VideoMic GO). Atkal tas vēl ir diezgan viegls, bet, pieņemot lēmumu, ir vērts padomāt.

Rode VideoMic Rycote

VideoMic Pro

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

Nosaukums liecina, ka VideoMic Pro ir ideāli piemērots filmu veidotājiem, kuri meklē profesionālāku mikrofonu. Lai gan tas tiek piedāvāts par augstāku cenu nekā VideoMic, tas piedāvā daudz jaunu opciju. Atjauninātā kapsula un shēmas nodrošina pārraides kvalitātes audio, kas izklausīsies neticami jebkurā filmu veidošanas scenārijā. Iespēja ieslēgt +20 dB pastiprinājumu nodrošina lielāku brīvību, ierakstot klusākas skaņas, piemēram, dialogu, nodrošinot tīru un detalizētu audio attēlu bez šņākšanas vai fona trokšņa, kas rodas kameras priekšpastiprinātājā. Tas ir arī neticami viegls, tikai 85 g, un tas ir ideāli piemērots, lai to varētu izmantot ilgās filmēšanās.

Rode VideoMic Pro Rycote

VideoMic Pro+

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

VideoMic Pro+ lieliski darbojas dažādos filmu veidošanas scenārijos. Tas ir veidots tā, lai nodrošinātu maksimālu elastību ar funkcijām, kas nodrošinās, ka jūs varat ierakstīt pārraides kvalitātes audio gandrīz jebkurā situācijā, studijā vai jebkur. Ja jūs esat filmu veidotājs, kurš meklē kompaktu, akurātu, pieejamu un neticamu video mikrofonu, tas ir jums.

Rode VideoMic Pro+

Stereo VideoMic Pro

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

Stereo mic ir ideāli piemēroti, lai uztvertu dabiskāku skanējumu, tuvāk tam, ko dzirdam, nevis tam, ko filmē kamera. Tie ir noderīgs papildinājums jebkuras filmas veidotāja komplekta somai. Ja ir jāieraksta kāda aina — dabas skaņas, telpas dabiska atbalss vai pūlis koncertā — stereomikrofons ir tas, kas jums vajadzīgs, un Stereo VideoMic Pro ir lieliska izvēle.

Rode Stereo VideoMic Pro

Stereo VideoMic X

Kādas ir svarīgākās funkcijas?

Kādēļ to izvēlēties?

Tāpat kā VideoMic Pro +, arī Stereo VideoMic X ir veidots tā, lai, filmējot laukā, piedāvātu maksimālu elastību, izmantojot virkni funkciju, kas nodrošinās to, ka jūsu audio vienmēr ir augstākās kvalitātes. Viena no svarīgākajām funkcijām ir XLR izvades, kas ļauj izvadi veikt uz ārējo ierakstīšanas ierīci, nevis kameru. Tas ievērojami uzlabos jūsu audio kvalitāti, jo tiem būs labāki priekšpastiprinātāji un vairāk funkciju. Sverot 300 g, Stereo VideoMic X ir smagāks nekā Stereo VideoMic Pro, un tas ir labāk piemērots lietošanai ar profesionālām kamerām, nevis rokas DSLR. Tas ir ideālais mikrofons kritiskiem ierakstiem – dabas dokumentālajām filmām, mūzikas izrādēm un sporta pārraidēm un daudz kam citam.

Rode Stereo VideoMic X

!NEAIZMIRSTI! T Studio komanda vienmēr konsultēs tevi jebkurā jautājumā par tehniku, slēgumiem, audio interfeisiem un visu citu, kas saistīts ar audio ierakstiem.

Vienmēr tevi gaidam ciemos pie mums Ģertrūdes ielā 2, Rīga

Visu nepieciešamo informāciju uzzini sazinoties ar mums sekojošajos kanālos:

Facebook
Instagram
Call us
Whatsapp
E-Mail

Pateicamies par sapratni un sadarbību.

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika