Vai ir kas mainijies ? Ableton Push 2

Ir pagājuši 14 fantastiski gadi kopš Bērlīnē tika demonstrēts Ableton Live 1 , tolaik 2001.gadā tika izlaista pirmā Live 1 versija, bet jau 2015.gada 2.novembrī Ableton izlaiž savu jaunāko un advancētāko versiju – Live 9.5 
Jaunākā versija paredz daudz dažādu uzlabojumu , no iepriekšējās 9.2 versijas, kas tika izlaista šī gada Jūnijā.
Neskatoties uz Live 9.5 versijas iznākšanu, Ableton laidis pārdošanā savu otro kontrolieri, pati Ableton kompānija, augsti to nosaukusi par instrumentu… Ableton Push 2.
Ableton laidis klajā arī Ableton Link – bet par to jau manā nākamajā rakstā.

Kas mainijies vizuāli?

Itkā nekas un tajā pat laikā ļoti daudz!
Neatsverami jaunumi ir nākuši klāt, kā arī pati kompānija ziņojusi, Push 2 ir taisīts no 0 un turpmākajos teikumos es Jums pierādīšu, ka viņi nemelo!

Kaut no attālumā skatoties, daudzas nianses neredzam, tomēr ir veiktas kardinālas izmaiņas:
push2vspush
Uzlabots ekrāns (un tas vel būtu maigi teikts), kas spēj atspoguļot vel skaidrāk un saprotamāk ikvienu tavu veikto darbību.
64 skārienjūtīgajām pogām ir zemāks profils, nekā Push, tās ir gandrīz līdz ar korpusu.
Citos testos, Push 2 pogas tiek salīdzinātas  – ar MPC ? Nē, ar Roger Linn Linnstrument, kur pats Roger’s tās izveidojis unikālas, lieki vien piebilst, ka tie protams ir high-end midi instrumenti.

Pats Push ir plānāks, nostrādātāks, kā rezultāta arī citas pogas ir smalkākas un jūtīgākas, pareizāk sakot, vairs nav tik liela brīvkustība potenciometros un biezo pogo kustībā.  – tas nekad nav apturējis Push būt līdz šim labākajam kontrolierim darbam ar Live!
Arī pats materiāls vairs nav tik jūtīgs uz skrāpējumiem un lakas nolobīšanās pagaidām, pēc 2 nedēļu lietošanas nav parādījusies, kas ir apsveicami, to mēs arī nevēlamies sagaidīt, jo Push 2 ir palicis krietni dārgāks.  – 699€
push2_displey

Apgaismojums!

Jā, tā bija liela problēma Push’am V1, kad lietojām to klusi savā mājas studijā tikai caur USB , nekāds palielināmais stikliņš tevi neglāba, un ko tad var izglābt, ja tikko sajauci pogas un nospiedi ”Mute”.
Whuuu, tas viss ir mainijies, displejs ir spilgtāks, pad-pogu apgaismojums ir spilgtāks un jā balts ir balts, nevis balts-zils-rozā.
Runājot par displeju, tas ir vienreizējs! Filtri, feideri, zoom iespējas – wow!
Patiesībā atgādina mazliet Teenage Engineering’s OP-1 un tas noteikti ir kompliments.
Nē, tas nav ”touch-screens”! Un labi vien ka tā, jo šobrīd industrijā iebrūk dažādi advancēti verķi ar tač-skrīnu! Runa iet par AKAI MPC Touch– to gan es vēlētos nodegustēt!

Kas uzlabots darbībās?

Nenoliegsim, reti kurš dodas kosmosā ar pārvietojamu rokas rakstītāju! –  es noteikti ņemtu līdzi Zoom H6,
un raksta jaunas neizdibinātas skaņas! To jau paspējuši izdarīt Nasa

Mēs paliekam pie pārbaudītām vērtībām – SAM-PLĒ-ŠA-NA

Atrodam samplu, no-warp’ojam to, slice to new midi track, atveram drum rack…. ehh!
Tā ir vēsture! pateicoties jaunajam Simpler instrumentam un fantastiskajai Warp’ing funkcijai, kas automātiski saliek atzīmes uz pīķa punktiem, atkarībā no iestatījumiem.
live9.5Simpler
Ableton Push 2 devis norīkojumu ”Neskatamies ekrānā un neaiztiekam peli” –  tas ir panākts!

Strādājot ar mūziku, jābūt atvērtam un kreatīvam prātam! Tu nedrīksti nokārt galvu un blenzt uz Push un domāt, kur es varu nogriest skaļumu 13 kanālam – tā tas lielākoties bija ar Push
Push 2 ir pavisam kas cits, kad atver parametru logu, tu pieskaries tam pocim automātiski, kaut nezini, kas tas ir, un to ir paveikuši tās gudrās galvas Berlīnē, kas testējuši tavu nokārtās galvas studijas sesiju.
Paldies Tev par to Ableton!

Un visbeidzamais jautājums!
Vai tas ir labāks par Novation’s Launchpad Pro ?

Bi*** please!
____________________________________________________________
Ir atvērta iepriekšpārdošana!
Ableton Push 2 T Studio Pre-Order

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika