10 hobiji, kuros Tev noderēs ausu aizsardzība!

Dzirdes bojājumi, ko rada trokšņaina vide, ir problēma, ar kuru nākas saskarties lielākajai daļai, kas darbojas būvniecībā. Viens no pieciem būvniecības darbiniekiem cieš no dzirdes bojājumiem un 13% darbinieki no trošņu izraisīta dzirdes zuduma. Tu riskē ar dzirdes zudumu arī strādājot mājās, ja nepievērs uzmanību trokšņu skaļumam. Šādas nodarbes rada lielāku skaņas spiedienu kā varētu šķist. Raksta apakšā apskati sarakstu ar 10 mājas un dārza darbarīkiem un to trokņu līmeni.

Ierasts drošības aprīkojums

Vai dzirdes aizsardzība ir daļa no tava ierastā drošības aprīkojuma, kad nododies mājas uzlabošana vai hobija projektiem? To iesaka, jo, kad iestājas dzirdes zudums, tad jau ir par vēlu. Šo bojājumu nevar izārstēt, bet par laimi ir iespēja nopirkt ērtu ausu aizsardzību.

Untitled-3-no-back

Kuri mājas uzlabošanas un hobiju darbi ir riskani?

Trokšņu izraisīts dzirdes zudums sākas no 80 dB(A).  Risks pasliktināt dzirdi ir pēc 8 stundu saskarsmes ar šādu trokšņu līmeni. Šis drošības ilgums kļūst divreiz īsāks ar katriem 3 dB. Slīpējot durvis vai loga rūti ar smilšpapīru jau rada apmēram 95 dB(A). Tavas iekšējās auss skropstas ir bojātas pēc 15 minūtēm šādā trokšņu līmenī. Šo bojājumu bieži nevar pamanīt uzreiz, bet, kad to pamani, tas ir neatgriežams. Saraksts lejā informē, kad darbs kļūst bīstams.

Kādu dzirdes aizsardzīmu izmantot mājas uzlabošanas un hobiju darbos?

Alpine WorkSafe ausu aizbāžņi ir radīti speciāli mājas uzlabošanas/ hobiju darbiem. Pateicoties filtriem, brīdinājuma signāli un sarunas ir dzirdamas. Ausu aizbāžņiem ir garāks kāts, lai tu varētu viegli tos ielikt un izņemt. Tiem līdz nāk striķītis, kas tos savieno, lai tu vari tos nēsāp ap kaklu, kad tos neizmanto. Aizbāžņu materiāls pielāgojas ausu kanālam izmantojot ķermeņa siltumu. Tas nodrošina labu aizsardzību. Šis materiāls nekairina ādu. Ausu aizbāžņi ir tik mīksti un elastīgi, ka tos mierīgi var nēsāt visu dienu.

 

Darba rīki Skaņas līmenis Dzirdes bojājumu risks laika periodā
Zāles pļāvējs 85 dB 2 stundas
Zāģis 85 dB 2 stundas
Urbis 95 dB 15 minūtes
Jostas smilšpapīrs 95 dB 15 minūtes
Slīpētājs 98 dB 5-10 minūtes
Spiediena mazgātājs 108 dB Uzreiz
Elektriskais zāģis 110 dB Uzreiz
Lapu pūtējs 110 dB Uzreiz
Motorzāģis 120 dB Uzreiz
Āmurs un nagla 120 dB Uzreiz

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika