Cik var nopelnīt par 1.milj. atskaņojumiem YouTube ?

Vai tu vari kļūt bagāts, ja esi sasniedzis savai dziesmai/videoklipam 1 miljona atskaņošas reižu ?

Tātad pieņemsim, ka tev ir viens miljons reizes atskaņota dziesma Youtube. Izklausās iespaidīgi, vai ne? Tas cik liela autoratlīdzība ir realitātē par tādu daudzumu atskaņojumu, īstenībā, ir ļoti depresīva un šokējoša.

Ja YouTube tev paziņotu, ka tavi video ar mūziku tiktu atskaņoti vairāk kā 1 miljons reizes, tad tu saņemtu iespaidīgu autoratlīdzību. Vai varbūt, zinot mūzikas industrijas iespaidīgos apmērus un naudas plūsmas, tu realistiski domājot aprēķinātu, ka autoratlīdzības apmērs varētu nebūt tik liels, lai dzīvotu veselu gadu neko nedarot, bet vismaz kādu mēnesi vai divus.
Man tevi būs ļoti jāsabēdina, jo tu esi smagi kļūdijies!

Saskaņā ar anonīmu mākslinieku no “Digital Music News” pēc 1,048,305 reizes atskaņota gabala YouTube viņš saņēma $64.60 kā autoratlīdzību.

 

youtube ad revenue from 1,000,000 plays

Pārsteigts ? Nebrīnies, ir pienācis laiks, ka nopelnīt naudu ar mūziku online paliek ar vien grūtāk, neatkarīgi vai tas ir Spotify vai kāda cita platforma. Pēc augstāk minētās statistikas, sanāk, ka Youtube tev par vienu atskaņojumu izmaksā : $0.0000616.

Saprotami, ka iepriekš minētais mākslinieks sāk skatīties uz citiem veidiem kā palielināt savus ienākumus. Izskatās, lai ar mūziku pelnītu naudu online vajag vismaz 1 miljardu atskaņojumu vai vienkārši jāsāk koncentrēties uz dzīvajām mūzikas performancēm.

Papildinājums!

Jāatzīst, ka augstāk minētais mākslinieks nebija izvēlējies “monetize” funkciju saviem video, kā arī izskatās, ka autoratlīdzība ir tikai par mūziku, kas pievienota video. Tas nozīmē, ka tiesības uz autoratlīdzību par video ,iespējams, māksliniekam nemaz nav bijušas.

Ja jūs augšupielādējiet savus mūzikas video YouTube kanālā, aktivizējiet “monetization” un reklāmas iekļaušanu un jūsu video materiāliem un tad nu gan Jums vajadzētu pelnīt daudz, daudz vairāk kā $60 par 1,000,000 atskaņojumiem!!!

Kāda ir jūsu pieredze?
Mēs zinām dažus latviešu producentus, kas pelna no Spotify un Youtube, bet neviens no mūsu draugiem nav teicis, ka no tā var izdzīvot!
Atstājiet savu ziņu komentāros!

 

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika