Gids Mājas Studijas Akustikai

Viens no lielākajiem iesācēju aizķeršanās punktiem, kad sāk veikt mājas ierakstus, ir tas, ka viņi par zemu novērtē, cik svarīga ir telpas akustika, un pieņem, ka tikai tādēļ, ka viņiem ir labs kondensātora mikrofons un dārgi studijas monitori… ar to pietiek, lai būtu laba skaņa.

 Patiesība ir tāda, ka telpas akustika daudz nosaka monitorēšanas precizitāti – līdz ar to gala rezultātu. Vairāk nekā jebkas cits! Tādēļ, lai izbēgtu vairāku mēnešu meklējumus, mēģinot noskaidrot, ko dari nepareizi, tu vari tikt ar to galā uzreiz! Un tādēļ šajā rakstā soli pa solim kopā iziesim cauri mājas studijas akustiskās apstrādes izveidošanas procesam.

3 akustiskās apstrādes elementi

Lai tava istaba skanētu labi ar akustisku apstrādi ir nepieciešama kombinācija ar trīs lietām:

  1. Bass trap-i – skaņas absorbātori paredzēti speciāli basa frekvencēm
  2. Akustiskie paneļi – lai absorbētu vidējās un augstās frekvences
  3. Difuzori – lai izkliedētu atlikušās frekvences

1. Bass Trapi

auralex lenrdPirmais un svarīgākais akustiskās telpas apstrādes elements ir nodrošināt ar bass trap-iem. Ja vari atļauties iegādāties tikai vienu lietu, tad pērc šos. Lai gan paredzēti, lai absorbētu basa frekvences, porainie bass trap-i patiesībā ir platjoslas absorbētāji, kas nozīmē, ka tie ir labi arī vidējo un augsto frekvenču absorbēšanai. Tādēļ dažkārt pietiek tikai ar bass trap-iem. Īpaši mazās mājas studijas telpās, kur basa frekvences nevar izplatīties un sāk rezonēt, bass trap-i ir nepieciešani.

 

 

 

2. Akustiskie paneļi

auralex acoustic panelsDaudzi cilvēki domā, ka akustiskie paneļi ir pirmais ierocis pie kā ķerties, lai cīnītos pret nepateicīgu telpas akustiku, bet patiesībā tie ir gandrīz neizmantojami, lai absorbētu zemākās basa frekvences, tādēļ tos vajadzētu izmantot kā papildinošu elementu uzreiz PĒC bass trap-u uzstādīšanas. Bet ir funkcijas, ko šie paneļi pilda, ko bass trap-i nespēj: ar akustiskajiem paneļiem ir vieglāk noklāt sienu par lētāku naudu, jo tie ir plānāki, bet bieži vien aizņem lielāku laukumu. Tas likvidē stāvviļņus, kas var rasties starp paralēlām pretējām sienām. To bass trap-i nespēj, jo primāri tie atrodas istabas stūrī.

 

 

 

3. Difuzori

DiffusorDaudzi ļaudis mūsdienās domā, ka mazām telpām (piemēram, mājas studijām) difuzoru efektivitāte krītas, ja ne pat pa visam ir neefektīvi. Daži cilvēki tos neizmanto vispār. Daži nepiekrīt un izmanto daudzus. Tādēļ tas ir atkarīgs no tevis. Tikai atceries no sākuma nokārtot skaņas absorbciju…

 

3 lieliski viss-vienā komplekti

Ja pagaidām neesi to sapratis… pirkt visas šīs lietas pa vienai sagādā baigās neertības.

Tieši tādēļ tādas kompānija EZ piedāvā komplektus, kas šo procesu novienkāršo.

 

 

3 komplekti, kurus iesaku mājas studijām:

 

1. EZ Foam Acoustic Pack SEZ-Foam-Acoustic-Pack-S

Komplektā iekļauts:

 

 

2. EZ Foam Acoustic Pack MEZ-Foam-Acoustic-Pack-M-600x630

Komplektā iekļauts:

 

 

3. EZ Foam Acoustic Pack L

Komplektā iekļauts:

 

 

3 ATSLĒGPUNKTIjebkurā istabā

Kad esi saņēmis telpas akustiko apstrādi, tu esi gandrīz gatavs t
o uzstādīt. Ir 3 atslēgpunkti, kuri jāņem vērā.tridedral dihedral corners

Tie ir:

  1. Trīsstūra formas stūri – diagramā norādīti kā sarkanie punkti
  2. Divplakņu stūri – norādīta kā zilas līnijas
  3. Sienas – norādītas ar baltu

Ierasta prioritāšu secība jebkurā istabā:

  1. trīsstūra formas stūrus noklāt ir vissvarīgāk
  2. divplakņu stūri ir nākamā prioritāte
  3. sienas ir pēdējā prioritāte

Lūk kādēļ:

Lai iegūtu labāko rezutātu ir prātīgi sākt ar istabas daļām, kas skaņu ietekmē visvairāk, vai ne? Trīsstūra formas stūri ir trīs paralēlas plaknes, tādēļ absorbcija šeit notver atstarojumu no 3 dimensijām, līdz ar to darbojas trīs reiz efektīvāk.

Divplakņu stūri ir nākamā prioritāte, ņemot vērā, ka tie darbojas divās dimensijās.

Un visbeidzot ir sienas – viena dimensija.

Kā to visu uzstādīt

Tipisks uzstādīšanās process sastāv no 4 vienkāršiem soļiem, kuru tagad tev pastāstīšu.

1. Solis:

corner bass trap

Ņemot vērā, ka bass trap-i absorbē visplatāko frekvenču joslu, prātīgi būtu novietot to tur, kur tie absorbē visefektīvāk. Pirmais solis ir piestiprināt bass trap-us visos trīsstūra formas stūros.

Detalizētāks izklāsts (angļu val.):
Bass trap-u gids mājas ierakstiem

 

 

 

 

2. Solis:

acoustic panel cornerTagad, kad svarīgākie stūri ir noklāti, nākamais solis ir noklāt atlikušos. Lai noklātu divplakņu stūrus ieloki paneļus kā norādīts attēlā un pārliecinies, ka esi atstājis atstarpi, lai efektīvāk absorbētu zemākas frekvences. Tikai neiztērē visus paneļus šaj funkcijai, jo tev vēl vajadzēs vairākus nākamajam uzdevumam…

 

 

 

 

3. Solis:

Kad pretējās sienas ir paralēli viena otrai, skaņas viļņiem ir tendence atstaroties uz priekšu un atpakaļ vienā vietā, kas veicina dažu frekvenču  pastiprināšanos un citas zaudē spiedienu. acoustic panel locationsLai izvairītos no šīs problēmas piestiprini akustiskos paneļus plakaniski uz sienas un pārliecinies, ka esi izklājis tos vienmērīgi pa visu istabu. Lai iegūtu maksimālo labumu no limitēta skaita paneļiem, neliec tos vienā un tajā pašā vietā pretējām sienām. Tā vietā izvieto tos pamīšus, kā redzams attēlā…

 

 

4. Solis:

diffuser locationsPlaši pieņemta teorija ir tāda, ka difūzija ir daudz efektīvāka lielās telpās.  Un papildus tam, fakts, ka komerciāli veidoti difuzori ir dārgi un nav pārsteigums, ka daudzās mājas studijās šo soli izlaiž. Tas ir ok. Kaut gan, ja to izmanto, tas nāk tikai par labu. Tādā gadījumā standarta novietojums būtu:

Visam galvas līmenī un zemāk būtu jābūt absorbētam, lai atbrīvotos no sākotnējiem atstarojumiem.

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika