Mūžībā aizgājis industrijas pionieris Donalds Bukla (Donald Buchla)

Vadošais sintezātoru dizaineris Don Buchla, kurš ir miris 79 gadu vecumā, bija mūsdienu Boba Mooga sānsensis un tā sauktā Rietumu krasta (West Coast) galvenais radītājs.
MOOG modulārās sistēmas tika ražotas Ņujorkā – austrumu krastā Amerikā, bet Don Buchla dzīvojis Kalifornijā  – rietumu krastā. Līdz šai dienai, sintēzes ap skaņu viļņiem tiek iedalītas divās lielās grupās un tehnoloģijās. East coast –  tradicionālā elektroniskā mūzika, bet vairāk eksperimentālās kompozīcijas piemīt “Rietumu krasta” inženierim.

Kamēr Moog’a instrumenti jau kļuva iecienīti elektroniskās mūzikas cienītājiem, tikmēr Buchla veidoja visneiedomājākamās sintēzes ‘Source of Uncertainty’ (Randomizēts sprieguma ģenerātors) un ‘Arbitrary Function Generator’ (kombinācija starp sekvenceri, vairāku segmentu envelopes un sprieguma procesoru).

Don Buchla sāka izstrādājot savu pirmo instrumentu 1963.gadā pēc tam, kad to pasūtīja Mortons Subotnick un Ramon Sender San Francisco Tape mūzikas centra dibinātāji.
Ideja bija radīt all-in-one elektronisko mūzikas instrumentu, kas varētu aizvietot laboratorijas oscilatorus, filtrus un modulatorus ar kuriem lielākā daļa elektroniskās mūzikas tika veikti līdz šim.
oldbuchlapic
Buchla pirmais instruments piedāvāja analogos oscilatorus, trokšņu ģeneratorus, ring modulatoru, reverb, sprieguma procesoru, envelopes ģeneratorus un gates (Buchla atbilde uz VCA).
Bet tolaik MOOG s sintezātoru savienojumi tika veikti ar patch slēgumiem.
Buchla ”firmas zīme” bija skārienjūtīga plate, kas tika izmantota, lai iespēlētu vajadzīgos toņus.
Buchla mērķtiecīgi vadijās pēc jauniem mērķiem un bija pārliecināts, ka jauna veida darbības paņēmieni varētu iedvesmot jaunus mūzikas veidus.

Don Buchla mūžībā aizgājis 2016.gada 14.Septembrī no vēža komplikācijām.

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika