Septiņi minimālistiska house un techno veidošanas padomi

Miniālistiskas dziesmas pamati ir izdarīt pēc iespējas vairāk ar tikai dažiem elementiem. Lūk, septiņas lietas, kas jāatceras, ja vēlies nodrošināt, ka tavām minimālistiskajām dziesmām ir maksimāla ietekme uz klausītāju.

1. SAGLABĀ VISU VIENKĀRŠI

Mēs varētu paust acīmredzamo – minimālisms ir minimālisms. Tajā nav pārāk lielas kārtības, nekādu sarežģītu rakstu un daudzslāņu maisījumu. Tas ir gandrīz vai izaicinājums, cik maz elementu var izmantot. Pamēģini sākt tikai ar kick drum, hi-hat un vienu synth elementu. Ja ar šo ierobežoto skaņu izvēli var izveidot nepārvaramu dejošanas velmi, tad esi izveidojis pamatus.

Nezini kas ir hi-hat un kick drum? Izlasi mūsu blogu par bungu elementiem.

2. LIETO BUNGAS KĀ BASU

Parasti minimālistiski basi tiek atbalstīti ar kick drum, tā tie palīdz aizpildīt zemākās frekvences dziesmā. 808 ir acīmredzams sākuma punkts, bet var darboties jebkas, kam ir noteikta skaņa un tonalitāte.  Nav stingru noteikumu par citu basa elementu pievienošanu, bet pamatīgs un melodisks sitiens ir ideāls sākuma punkts.

Piemērs :

3. RITMS

No Roberta Huda žanra definējošā 1994. gada meistardarba Minimal Nation, minimālistiskām house un techno dziesmām ir raksturīgs ritms, kas ir daudz svarīgāks nekā melodija, harmonija vai jebkas cits. Melodiskie elementi, protams, joprojām ir svarīgi , bet šeit tos var lietot citādi. Bungu starpspēle ar atkārtojošām sinkopēm un pauzēm starp skaņām ir galvenais. Ar īsākām skaņām ir vieglāk panākt efektu: pamēģini programmēt īsus synth šavienus, tas var palīdzēt bungām izcelties. Automatizē vairāka veida parametrus lai  ieinteresētu klausītāju.

4. AUTOMATIZĒ PARAMETRUS

Daudzi atzīti minimālistiskie mūziķi, virzoties uz priekšu, veic niecīgas, gandrīz nemanāmas izmaiņas galveno elementu skaņās. Lielākā daļa bungu spraudņu var sniegt šādu efektu, bet Xfer Records Nerve ir ļoti laba alternatīva, kas ļauj ātri un efektīvi pielāgot parametrus atsevišķām skaņām vai vairākiem bungu ierakstiem.

Video par Xfer Records Nerve, un kā tas strādā:

5. STRUKTŪRA UN ORGANIZĒŠANA

Ir maz ticams, ka tu ieliksi lielu vokālo sample vai sinth, lai brīdinātu par pāreju no vienas ieraksta daļas uz citu, tāpēc tev ir vairāk jādomā par elementu izslēgšanu un ieslēgšanu, kā arī nelielu parametru automatizēšanu.  Nebaidies likt filtrus vai pat reverb visam stereomiksam, lai radītu dramatiskākus spriedzes, atbrīvošanās momentus.

6. LIETO REĀLUS PARAMETRU KONTROLIERUS

Runājot par parametriem, ir daudz vieglāk veikt organiskus, muzikālus iestatījumus, izmantojot rokas un reālus kontrolierus, nekā viedot parametru automatizēšanu digitāli. Jebkāda veida aparatūras kontrolieris atvieglo dzīvi studijā, un tas ir nepieciešams, kad uzstājies. Visu, kas saistīts ar dažiem skaņas celiņiem un feidiem, paveiksi pats, taču nopietni hibrīdie risinājumi, piemēram, Ableton Push vai Maschine MK3, ir daudz efektīvāki dzīvās uztāšanās papildinājumi. Vēl lētāki ieteikumi bloga beigās.

http://tstudio.cf/shop/midi-kontrolieri/ableton-push-2-free-live-10-suite/

Native Instruments Maschine MK3 + Komplete 12 Bundle

 

7. PROGRAMMATŪRA VAI APARATŪRA

Viss ir saistīts ar programmatūras un aparatūras sajaukšanu, lai radītu minimālistiskas skaņas. Minimālistiskās mūzikas meistars Ričijs Havtins (Richie Hawtin), piemēram, iesāka savu karjeru aparatūras laikmetā, bet, attīstoties Ableton Live, arvien vairāk pārgāja uz programmatūru.

Rikardo Villaloboss (Ricardo Villalobos) ir daudz vairāk fokusēts uz aparatūru, ar milzīgu modulāru synth iestatījumu.

Neatkarīgi no , kādas ir jūsu priekšrocības attiecībā uz skaņas avotiem, programmatūra palīdz veikt sakārtošanu un apstrādi daudz vieglāk. Ja vēlaties izmantot aparatūru, apsveriet iespēju izvēlēties skaņas, pēc tam apstrādājiet un atkārtoti novērtējiet, lai izveidotu savus sarežģītos, niansētos bungu sitienus un elementus.

PAPILDUS PADOMI

Problēmas ar savu basu, un nezini kā izveidot to minimālistisku, taču labu un skanīgu? Noskaties šo video, un iepazīsties ar FM8: perfekts spraudnis minimālistiskiem basiem.

Šajā video pastāstīts viss, kas tev jāzina par minimālistiskām techno bungām, kā izmantot groove tehniku:

Kontrolieris, kas tika izmantots šajā video, palīgs, kad gribi ierakstīt mājās, kā arī uzstāties dzīvajā:

http://tstudio.cf/shop/midi-kontrolieri/arturia-beatstep-pro-free-t-shirt-decksaver-beatstep-pro/

Šīs bija pamata lietas, kas jāzina, lai uztaisītu kvalitatīvu, minimālistisku house un techno.

Ceru, ka šis blogs tev palīdzēja, un neaizmirsti, ka T studio komanda vienmēr ir gatava konsultēt tevi par jebkādiem ar mūzikas tehnniku saistītiem jautājumiem.

SynthLab

Pieseko mūsu sociālajiem tīkliem, lai saņemtu jaunumus par SynthLab pirmais!

Facebook         Instagram

Venmēr  gaidam tevi ciemos pie mums Ģertrūdes iela 2, Rīga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika