Tava Pirmā Ierakstu Studija! FAQ!

Ir cilvēki ,kas iztērē veselu bagātību skaņas aparatūrai, protams, tas ir forši ka ir šāda iespēja, bet ne visiem ir kaudze naudas šim hobijam. Šajā rakstā būs pāris padomi, kā uztaisīt sev primitīvu studiju, bez vajadzības pirms tam aplaupīt banku!

Pirms mēs sākam iedziļināties detaļās, vēlamies informēt, ka ir daudz dažādu studijas komplektāciju un tās ir atkarīgas no tā, ko vēlaties sasniegt. House mūzikas producentam būs nepieciešami atšķirīgi rīki no akustiskās mūzikas producenta, kā piemēru minot mikrofonus vai vairāku kanālu audio interfeisu. Tā kā šajā rakstā mēs apskatīsim pamata lietas, kas būtu nepieciešamas gandrīz jebkura veida producentam – dators, skaņas karte, midi klaviatūra – nevis sakot “visiem obligāti vajag šo”.
Kur rakstā būs pieminēts zīmols, tas nenozīmē, ka tā ir vienīgā opcija, bet gan tas ir kā piemērs, kas varētu būt noderīgs, ja skatamies uz budžetu klasi.

 Dators

Dators būs tavas studijas smadzenes, tāpēc parlieku taupīt uz to nevajadzētu. Labs ātrs dators Tev labi kalpos, bet lēns dators padarīs visu procesu stresainu un nepatīkamu. Labi jaunumi ir , ka mūsdienas jaudīgu datoru ar 64bitu procesoru var iegādāties par pieņemamu cenu. Ja pērkat datoru mūzikas producēšanai tad SSD un Ram būtu tās lietas ,kam būtu jāpievērš uzmanība. Kā arī USB2 porti ir svarīgi ,lai būtu.
top-10-best-computers-for-music-production

Macbook ir daudz dārgāki kā PC, tomēr vēlamies piebilst, ka tie arī ir vairāk problēm-brīvi lietošanas. (Lūdzu bez kariņiem, kas ir labāks Win vai Mac – šis viedoklis ir no vispārējas pieredzes saskaroties ar to ikdienā).

Katrā ziņā – nav obligāti nepieciešams tērēt vairākus tūkstošus datora iegādē, bet par brīvu arī tas nebūs!
Šeit variet iepazīties ar top10 mūzikas veidošanai paredzētiem datoriem.


 Skaņas karte

Te nu būs jāpadomā, kas tad īsti Tev ir vajadzīgs. Piedāvājums skaņas kartēm ir ļoti liels pat budžeta klasē, konkurence ir milzīga, tas nozīmē, labi jaunumi Tev. Ja Tev nav nepieciešams ierakstīt instrumenta grupu vienlaicīgi , tad 2×2 vai 4×4 tipa skaņes karte būs viss kas Tev nepieciešams – kāpēc gan maksāt par instrumenta/mikrofona kanāliem ,kurus neizmantojat. Daudzi ražotāji daudz runā par savu priekšpastiprinātāju kvalitāti, bet ja budžets ir ierobežots, tad jebkuri budžeta klases priekšpastiprinātāji strādās labi un atšķirība īsti nebūs dzirdama.
Par to kādu skaņas karti labāk izvēlēties, vairāk lasi te –Top 10 Audio Interfeisi

 Mikrofoni

Kārtējā viela pārdomām, ir cilvēki, kas par mikrofoniem būs gatavi strīdēties līdz viņiem paliks zilas sejas. Katrā ziņā, ja naudas budžets ir ierobežots, tad ar vidējas klases kondensatora mikrofonu būs iespējams jebkāda veida skaņu studijā. Protams, vissbiežāk lietas ,ko ierakstīsiet būs – vokāli, akustiskās ģitāras un citi instrumenti – šāda tipa mikrofonu iespējams iegādāties 200-300 Euro robežās. Priekš bungām būs nepieciešami jau specifiskāki instrumenti, bet ja neplānojat tāda tipa mikrofonu izmantot bieži, tad jāapsver ideja, ka īzīrēt varētu būt izdevīgāk kā nopirkt. Ir vērts apskatīt sE Electronics Pasaulē vienus no atzītākajiem mikrofoniem, kurus lieto ļoti plaši pazīstamas zvaigznes, mūziķi un skaņu inženieri.


Mikseris

Vēlviena kategorija kurā konkurence budžeta klasē ir ļoti liela, kas nozīmē, ka ir iespējams nopirkt pieņemamu produktu neiztērējot daudz naudas. Par vidēji 100Euro ir iespējams nopirkt 4-6 kanālu mikseri ar ļoti daudz iespējām un pieslēgt savu ekipējumu. Bet iespējams ,ka Jums nemaz nav nepieciešams mikseris un ar skaņas karti ir pilnīgi gana. Daži no pirktākajiem analogajiem mikseriem industrijā.


Programmatūra

Iesācēju līmeņu darba stacijas (DAW) parasti nav dārkas ap 100 Eur. Dažiem ražotājiem ir sadarbība ar programmatūras ražotājiem, tādā veidā pērkot skaņas karti vai midi kontrolieri pastāv iespēja, ka tai komplektā nāks arī programma mūzikas producēšanai.  Kā arī dažreiz komplektā nāk virtuālie instrumenti vai cilpu pakas – ja pameklē var atrast ļoti labus piedāvājumus.
Internetā ir pieejamas arī bezmaksas mūzikas producēšanas programmas, kā piemēram, Soundation un Audiotools, kuras ir pārsteidzoši labas konkrētām vajadzībām. Programmatūra ir tā sadaļa kurā ir iespējams dabūt daudz par mazu naudu vai par brīvu, tāpat arī ar virtuālajiem instrumentiem un cilpām ir ļoti daudz materiāls, ko var atrast par brīvu.

Studijas monitori

Aktīvie studijas monitori ir ceļš uz ko tiekties, jo tiem nav nepieciešams papildus skaņas pastiprinātājs, piespraud un klausies. Izvēloties studijas monitorus mēs iesakām paklausīties dažādus modeļus mūsu veikala telpās, pirms veicat gala izvēli, jo dažādiem brendiem ir dažādas skaņas niances. Budžeta skaņas monitorus ir iespējams iegādāties 300 Euro robežās. Arī lētākas skandas var tikt izmantotas, bet uz tām taisot mūziku noteikti nevajadzētu paļauties uz kvalitatīvu mixingu. Vairāk par to, kādus monitorus izvēlēties – Top 10 Studio Monitori
Labas kvalitātes austiņas arī var būt risinājums , vairāk par austiņām lasiet  – Top 10 Austiņas!

MIDI kontrolieri

Atkal sīva konkurence un mums tās ir labas ziņas. Ir ļoti liels piedāvājums budžeta USB MIDI klasē – klaviatūras, kontrolieri, sempleri no tādiem brendiem kā Arturia, Akai, Novation un citiem brendiem. Bluetooth modeļi arī  ir pieejami, tas varētu būt vairāk tiem, kas izmanto savus iPadus vai telefonus mūzikas producēšnai. Tādi modeļi kā piemēram AKAI MPK Mini – kā piemērs –  piedāvā gan taustiņus, padus kā arī knobus – visi ir pielagojami jūsu vajadzībām un izmantojami dažādām lomām. Šāda veida ierīces ir par ļoti pieņemām cenām ņemot vērā  to, cik daudz tās ir spējīgas izdarīt labu priekš mums.

 

Novēlot atrast sev piemērotākos ”dzelžus” savai pirmajai mājas studijai aicinām Jūs uz bezmaksas konsultāciju mūsu veikalā – Ģertrūdes ielā 3, Rīgā!

Lai izdodās!

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika