Viss ko Tev vajag zināt par MIDI

Viedierīces ir daļa no mūsu dzīves. Lai kaut ko uzrakstītu uz datora mēs izmantojam alfabētu, bet kādreiz datoriem nebija alfabēts mūzikai, taču tas viss mainījās kad tika ieviests MIDI.

MIDI ir valoda, jeb kods ko izmanto datori, lai saglabātu skaņas augstumu, tempu, dinamiku un daudz ko citu. Kad mēs uz klaviatūras uzspiežam taustiņu, dators to pārvērš kodā, un pēc tam mēs šo burtu varam redzēt uz datora ekrāna. Līdzīgi uzspiežot uz sintizatora taustiņu dators to pārvērš par MIDI kodu un uz monitora parādās notis, kuras varma saprast.

Ir svarīgi saprast, ka MIDI nav audio, bet dati, MIDI neveido skaņas, tā ir datora valoda, kas pārveido un pārvieto skaņas. Tas ir gluži kā taustiņi uz sintizatora, tie neveido skaņu, bet “padod ziņu”, ka sintizatoram ir jāatskaņo konkrēta skaņa.

 

MIDI radās 80.-tajos, kad sintizatori kļuva ar vien populārāki un lētāki. Viss konsepts bija gluži vienkāršs. Bija viena klaviatūra, kas ģenerēja datus attiecībā no tā ko spēlēja. Tad šie dati tika ‘nodoti’ tālāk skaņas mašīnai, kas radīja šīs skaņas. Varēja pat pieslēgt vairākas skaņas mašīnas, lai dabūtu skaņas vairākos trekos reizē.

 

 

 

Zīmoli

Visi zīmoli

Tu pievienoji jaunu produktu grozā Skatīt grozu

Mums ir cepumi! Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu lietošanai. Uzziniet vairāk par Sīkdatņu izmantošanas politika